OM OSS

Välkomna till ett spa i småland som ni har för er själva!

Ett litet familjärt spa i småland! Hyr spavillan med sjöutsikt och skogen som närmsta granne, exklusivt för er själva under hela er vistelse, som en svit fast bättre!
Vi har öppet året runt och poolerna är varma året runt!

Övernattning- spa- kick off- firmafest-konferens- tjejkväll- möhippa- svensexa- släktkalas- födelsedagskalas- bröllopsdag- romantisknatt


Information /riktlinjer!

Spavillan är ett spa för slutna sällskap!

Vi som äger och driver spavillan bor på samma gård i annat hus en bit ifrån.

Vid spavillans baksida tillsammans med uteplats och poolen finns ingen insyn.

För att boka maila info@spavillan.nu.

Spavillan ligger ca 5 min från Eksjö i småland.

Anledningen till att vi ej skriver ut den fullständiga adressen är för att de gäster som är här ska få lugn och ro, vi som driver spavillan ska få vara lite lediga ibland. 
Vi skriver självklart den fullständiga adressen när ni bokar.

Ni måste duscha innan och efter bad, det är ett krav för att få bada!!
Ni får inte använda lermasken i poolen utan endast i duschen!

 

Det är förbjudet att smälla konfettibomber i och utanför spavillan! 
Tar ni sönder något är ni ersättningsskyldiga! 
Fimpa gör ni inte i trädgården utan i en askkop/burk/flaska. Ni får inte röka inomhus.
Alla stölder polisanmäls.


Golven i spavillan blir blöta när ni badar & då blir kan det bli halt, använd våtdamsugare & mopp! Tipsar om att lägga ut handdukar på golvet (ta med egena handdukar om det inte ingår i erat paket!)

Håll koll på era barn, låt dem inte bada själva, det är förbjudet att hoppa ner och dyka i poolerna.

Använd tofflorna. Säg till om ni önskar några handdukar att lägga på golvet pga halka.


Spavillan expanderar och därför finns det ett grävt dike bakom parkeringen och en bit ifrån spavillan lite byggmaterial, så ni vet.


Etanolbrasan vid utomhuspoolen tänder vi när det är mörkt ute och ni säger till oss via sms.

Vi uppdaterar ofta med nya paket, ni som bokat ett gammalt paket får givetvis behålla det. Önskar ni byta? Hör av er 1 vecka innan er vistelse.
I vissa av övernattningspaketen ingår lån av badrock, badlakan & sängarna är bäddade när ni anländer (läs i ditt paket vad som gäller) Om lån av badlakan, badrock ingår så är det 1 av varje, önskar ni fler får ni ta med egena.
 
Vi håller endast preliminärabokningar i 24 timmar, sedan försvinner bokningen, då vi har ett högt tryck på bokningar.


På sommaren kan det vara varmt och vi har en för året nyinstallerad varm inomhusbubbelpool, det är väldigt bra för värmen och luftfuktigheten att man lägger på plasten på inomhuspoolen när den inte avänds så blir det inte lika varmt och så går inte avfuktaren lika mycket (även torra golv är att rekommendera för att avfuktaren ska sluta låta) får absolut inte stängas av när ni badar, då går brandlarmet pga  luftfuktigheten blir för hög, önskar ni stänga av den på natten är det ok tidigast 1 timme efter bad (glöm inte att slå på den på morgonen)

Vi projekterar för att bygga in ac i hela huset via ventilationen, tillsvidare får vi nöja oss med golvfläktar och öppna fönster. 

Det finns en källare under spavillan som endast är för personal, där sköter vi teknik, poolkemi och tvättmaskin, där befinner vi oss några gånger om dagen under en kort tid

Vi rullar på ett lock på utomhuspoolen under natten,

kl 22.30 pga att djur inte ska ramla i poolen.

När ni känner er nöjda med bad så säger ni till oss via sms så stänger vi locket. 

Badblöja är ett krav på barn som ej är blöjfria! Inomhuspoolerna kan ni bada i hela natten om ni vill, lägg på poolplasten på bubbelpoolen när ni är klara med bad. 


 
Alla våra pooler renas med klorautomatik så att badvattnet har ett prefekt värde hela tiden. 
Vi har också sandfilter uvlampa och en poolrobot som håller rent. Vi har även flockstation.

Vid temperaturer under -5 grader kan temperaturen skjunka någon/några grader i utepoolen.
Utomhuspoolen är ca 30-37 grader,
Bubbelpoolen inne är ca 37.5-38.5 grader. Inomhuspoolen är ca 28-32 grader.
Ni har utsikt över natur och sjö, ej tillgång till brygga.

Det kan hända att vissa plädar och dynor utomhus inte finns på plats, detta pga att vi behöver tvätta dessa.
Vinter/tidig vår/sen höst finns det inga kuddar i utemöblerna.

Det finns en etanolbrasa i utepoolen som brinner ca 30-60 min som vi tänder när ni vill, lämpligtvis när det är mörkt ute.

Det kan vara skönt att ha på sig en mössa när man badar och det är kallt ute, så ta gärna med er det om ni önskar.

Spavillan är utrustad med sonos och högtalare i alla tak i samtliga rum, så förbered er och ladda ner "sonos s1 controller" i app store eller google play butiken.


Spavillan är en plats att vila och ta det lugnt på, inte en plats för "röjar" fester, ni får gärna bada lyssna på musik och umgås på uteplatsen vid utepoolen men efter kl 21.00 sänker vi volymen från skrik och höga ljud, då vi måste respektera våra grannar. Inomhus kan ni lyssna på lite högre musik senare än kl 21.


Gräsmattan runt huset är lite gles bitvis, men det tar sig mer för varje dag, vissa detaljer är inte helt klara, inomhusspa avdelningen är en del av villan och är under uppbyggnad, detta har vi skärmat av och vi jobbar med att färdigställa, hoppas ni har överseende med detta.

Om någon i sällskapet sitter i rullstol, ta med egen bärbar ramp, vi har inga. Huset är anpassat så det går att komma runt på dem flesta ställen med en rullstol, men vi har inga hissar eller annat i poolerna, hör av er om ni har frågor.

Vi önskar att ni alltid använder gps (google maps), då vi vill att ni kör rätt direkt, då våra grannar annars skulle få väldigt många besök nästan varje dag annars. Vi är tacksamma om ni anländer avtalad tid och inte mer än ca 10 min innan er vistelse, är ni väldigt sena är det bra om vi vet det också.
Önskar ni boka eller har frågor, vi är lättast att få tag i på mail, vi har svårt att hinna svara i telefon, då vi ofta står och lagar mat.


I spavillan finns tre sovrum, ett kök med matplats, en toalett med dubbeldusch, relax och poolområde.

  

Stort tack för att ni väljer att boka er vistelse i spavillan!
 
Instagram: the_spavillan
Facebook: spavillan 

Är ni intresserade av att boka?
Maila info@spavillan.nu 

 

Obs! Om Spavillan inte är vad ni förväntat er eller om ni önskar checka ut ska detta meddelas direkt, vi betalar inte tillbaka pengar i efterskott. Upptäcker ni något som inte stämmer överens med vad ni beställt, om något är smutsigt, inte i ordning så ska detta meddelas direkt vid ankomst så kan vi ordna till detta.
Om någon av poolerna går sönder är det inte möjligt att boka av, om det inte sker enligt avbokningreglerna. 
Vi reserverar oss för eventuella felskrivingar och förbehåller oss rätten att avboka i dem fall det inträffar olycka, sjukdom eller att något väsentligt går sönder i anläggningen.

Vill ni hitta på något i närheten av spavillan innan eller efter er vistelse så rekommenderar vi att besöka skurugata, köra padel (finns både inne och ute) eller golf, finns inom ca 10 min ifrån spavillan.

Astrid Lindgrens värld ligger ca 45 min ifrån spavillan och filmbyn ca 30min bort.