OM OSS

Välkomna till ett spa i småland som ni har för er själva!


Vi som äger och driver detta bor på samma gård i annat hus en bit ifrån, vid spavillans baksida tillsammans med uteplats och poolen finns ingen insyn. 

Spavillan ligger ca 5min från Eksjö i småland. Anledningen till att vi ej skriver ut den fullständiga adressen är för att de gäster som är här ska få lugn & ro, vi som driver spavillan ska få vara lite lediga ibland. Vi skriver självklart den fullständiga adressen när ni bokar.  

Alla pooler är varma, inomhuspool, inomhusbubbelpool får badas i hur mycket ni önska under hela vistelsen, utomhuspoolen får ni bada i 1 timma.

Det är förbjudet att smälla konfettibomber i och utanför spavillan! 
Tar ni sönder något är ni ersättningsskyldiga! 
Fimpa gör ni inte i trädgården utan i en askkop/burk/flaska. Ni får inte röka inomhus.

Tänk på att golven blir hala efter bad (finns mopp i skafferiet) håll koll på era barn, låt dem inte bada själva.
Det är förbjudet att hoppa ner och dyka i poolerna.
Använd tofforna.  
Alla stölder polisanmäls.
 

Spavillan är öppen året runt & poolerna är varma året runt.

Utomhusbio innebär projektor ute vid poolen, vi visar dock inga biofilmer utan ni streamar själva från er mobil, när det är mörkt ute (syns inte när det är för ljust ute) visas ej sen höst/vinter/tidig vår.

Etanolbrasan vid utomhuspoolen tänder vi när det är mörkt ute och ni säger till oss via sms.

Vi uppdaterar ofta med nya paket, ni som bokat ett gammalt paket får givetvis behålla det. Önskar ni byta? Hör av er 1 vecka innan er vistelse.
I övernattningspaketen ingår städning & sängarna är bäddade när ni anländer. Det ingår lån av ett badlakan och en badrock per dag.
Vi håller endast preliminärabokningar i 24 timmar, sedan försvinner bokningen, då vi har ett högt tryck på bokningar.

Ni får gärna låna

•Kubb & krocket (ni kan spela i trädgården på baksidan av spavillan)

•Det finns lite badleksaker (säg till om ni önskar det)
•Yogamatta & "meditationskudde" (säg till om ni önskar det)

På sommaren kan det vara varmt och vi har en för året nyinstallerad varm inomhusbubbelpool, det är väldigt bra för värmen och luftfuktigheten att man lägger på plasten på inomhuspoolen när den inte avänds så blir det lite mindre varmt och så går inte avfuktaren lika mycket. Avfuktaren får inte stängas av, även om den låter lite efter bad men som sagt ligger plasten på så gör detta mycket för inomhusklimatet för er. 
Vi projekterar för att bygga in ac i hela huset via ventilationen, tillsvidare får vi nöja oss med golvfläktar och öppna fönster. 

Det finns en källare under spavillan som endast är för personal, där sköter vi teknik, poolkemi och tvättmaskin, där befinner vi oss några gånger om dagen under en kort tid

Vi rullar på ett lock på utomhuspoolen under natten,

kl 22.30 pga att djur inte ska ramla i poolen. Vi stänger också samtidigt av projektorn om ni har den igång.
När ni känner er nöjda med bad så säger ni till oss via sms så stänger vi locket. Badblöja är ett krav på barn som ej är blöjfria! Inomhuspoolerna kan ni bada i hela natten om ni vill, lägg på poolplasten på bubbelpoolen när ni är klara med bad. Avfuktaren låter mindre när plasten är på, den får ni inte stänga av, då blir luften mycket fuktig. 
Ni måste duscha innan och efter bad, det är ett krav för att få bada!!

Ni får inte använda lermasken i poolen utan endast i duschen!
 
Alla våra pooler renas med klorautomatik så att badvattnet har ett prefekt värde hela tiden. 
Vi har också sandfilter uvlampa och en poolrobot som håller rent. 

Vid temperaturer under -5 grader kan temperaturen skunka någon/några grader i utepoolen.
Utomhuspoolen är ca 30-37 grader,
Bubbelpoolen inne är ca 37.5-38 grader. Inomhuspoolen är ca 29-32 grader.
Ni har utsikt över natur och sjö, ej tillgång till brygga.

Det kan hända att vissa plädar och dynor utomhus inte finns på plats, detta pga att vi behöver tvätta dessa.

Det finns en etanolbrasa i utepoolen som brinner ca 30-60 min som vi tänder när ni vill, lämpligtvis när det är mörkt ute.

Det kan vara skönt att ha på sig en mössa när man badar och det är kallt ute, så ta gärna med er det om ni önskar.

Spavillan är utrustad med sonos och högtalare i alla tak i samtliga rum, så förbered er och ladda ner "sonos s1 controller" i app store eller google play butiken.


När ni kommer hit finns tavlor med regler som vi önskar att ni läser.

Spavillan är en plats att vila och ta det lugnt på, inte en plats för "röjar" fester, ni får gärna bada lyssna på musik och umgås på uteplatsen vid utepoolen men efter kl 21.00 sänker vi volymen från skrik och höga ljud, då vi måste respektera våra grannar. Inomhus kan ni lyssna på lite högre musik senare än kl 21.

Tack!
Under högsäsong (maj-sept) behöver man vara minst 6 vuxna lör-sön. Fre-lör går att boka när man är från 4 vuxna. Sön-fre går att boka från 2 vuxna. Oktober-april går det att boka fre-lör-sön från 4 vuxna. Sön-fre går att boka från 2 vuxna, vid sena återbud är det möjligt att boka från 2 vuxna under fre-lör-sön.


Gräsmattan runt huset är lite gles bitvis, men det tar sig mer för varje dag, vissa detaljer är inte helt klara, inomhusspa avdelningen är en del av villan och är under uppbyggnad, detta har vi skärmat av och vi jobbar med att färdigställa, hoppas ni har överseende med detta.

Om någon i sällskapet sitter i rullstol, ta med egen bärbar ramp, vi har inga. Huset är anpassat så det går att komma runt på dem flesta ställen med en rullstol, men vi har inga hissar eller annat i poolerna, hör av er om ni har frågor.

Vi önskar att ni alltid använder gps (google maps), då vi vill att ni kör rätt direkt, då våra grannar annars skulle få väldigt många besök nästan varje dag annars. Vi är tacksamma om ni anländer avtalad tid och inte mer än ca 10 min innan er vistelse, är ni väldigt sena är det bra om vi vet det också.
Önskar ni boka eller har frågor, vi är lättast att få tag i på mail, vi har svårt att hinna svara i telefon, då vi ofta står och lagar mat.

  

Stort tack för att ni väljer att boka er vistelse i spavillan!
 
Instagram: the_spavillan
Facebook: spavillan 

Är ni intresserade av att boka?
Maila info@spavillan.nu 

 

Obs! Om Spavillan inte är vad ni förväntat er eller om ni önskar checka ut ska detta meddelas direkt, vi betalar inte tillbaka pengar i efterskott. Upptäcker ni något som inte stämmer överens med vad ni beställt, om något är smutsigt, inte i ordning så ska detta meddelas direkt vid ankomst så kan vi ordna till detta.
Om någon av poolerna går sönder är det inte möjligt att boka av, om det inte sker enligt avbokningreglerna. 
Vi reserverar oss för eventuella felskrivingar och förbehåller oss rätten att avboka i dem fall det inträffar olycka, sjukdom eller att något väsentligt går sönder i anläggningen.